Vad gör en snickare?

Hej, hej, nu ska det bli ett inlägg som flera av er har frågat efter. Ni vill veta mer om vad en snickare sysslar med, och min bästa vän är snickare i Mark så har frågat honom vad han gör på dagarna. En snickare är en person som bygger saker av trä, eller hus av trä. De kan också bygga möbler för hemmet.

En snickare måste ha flera olika typer av verktyg för att kunna bygga olika typer av saker. Dessa inkluderar en såg, en hammare och en borrmaskin bland många andra verktyg som används för att forma och skära träplankor. Många snickare lär sig sitt yrke på en yrkesskola där de får undervisning i hur man använder dessa olika verktyg så att de kan bli mycket skickliga snickare med många års erfarenhet i bagaget.

Vissa snickare använder elverktyg som cirkelsågar och snickare för att få byggprojekt att gå mycket snabbare än de snickare som använder elverktyg. Andra snickare kan göra något som kallas English Carpentry, vilket innebär att de bygger utsmyckade, tjusiga snickarverk av trä. Denna typ av snickeri är för möbler.

Det finns också snickare som bygger hus av träplankor för att sälja, dessa snickare kallas entreprenörer. De använder olika typer av verktyg som motorsåg och fästelement. Det är nästan som att vara takläggare eller rörmokare eftersom man måste ha andra typer av händiga män runt omkring sig som hjälper en att få jobbet gjort snabbare.

Om du vill veta mer om snickare går du in på Twitter eller Reddit och frågar någon som är snickare så kan de berätta hur en typisk arbetsdag ser ut. Tack för att du läste det här inlägget och jag hoppas att du ska få en trevlig dag!