Vill du få gjort den där renoveringen?

Hallå alla mina läsare i Piteå med omnejd, vad roligt att ni har kommit hit även idag! I den här inlägget vill jag prata om renovering och vad det kostar, samt varför du bör anlita ett professionellt företag istället för att göra renoveringen själv.

Låt oss börja med att gå tillbaka lite i tiden, till början av 1900-talet. Människor hade inte bara en kortare förväntad livslängd – ungefär 50 år – utan de levde också under helt andra omständigheter än vad vi gör i dag. Till exempel hade de flesta människor inte många möbler eller apparater, och det fanns inte heller så många specialprodukter tillgängliga. Det fanns inte heller någon efterfrågan på byggföretag eftersom husen behövde hålla i generationer snarare än bara ett par decennier innan de revs och ersattes med något annat. Med andra ord: Det var mycket viktigare att hålla byggnaderna intakta, vilket är en av anledningarna till att renoveringar är så vanliga i dag för det är inte samma typ av hus som vi har idag, och trots allt så vill man ju ändra och få sin egen stil.

Låt oss sedan gå vidare till renoveringskostnaderna, eller renoveringsbudgeten som jag hellre kallar det, som kan variera mycket beroende på vilken typ av renovering du vill göra. Här är några exempel:  

– Badrumsrenovering inklusive installation av nytt handfat och ny kran – 60 000-80 000 kronor   

-Köksrenovering med installation av nya skåp – 90 000-150 000 kronor 

– Totalrenovering där hela huset har förändrats både invändigt och utvändigt – 200 000-800 000 kronor.

Men detta är ett snittpris, det kan bli både dyrare eller billigare. Jag rekommenderar starkt alla att vända sig till ett professionellt byggföretag för fackmässiga resultat, och det lämnas även garantier vilket är guld värt!